Anlegg

Utdanningen i anlegg gir deg opplæring i ­dimensjonering og drift av flere typer anlegg i jord og fjell, landmåling, betong- og ­stål­­konstruksjoner, fjellarbeid, kommunalteknikk og geoteknikk. Du lærer også om ­prosjekt­­styring, anbud, økonomi og ledelse.

Fordypningen kvalifiserer for jobber innen ­anleggs- og prosjektledelse, teknisk ­saksbehandling og undervisning.

Fagskoleingeniør med fordypning anlegg og relevant praksis, har kompetanse til å arbeide som entreprenører, byggeledere/ anleggsledere, oppsynsmenn, kontrollører, kommuneteknikere, stikningsteknikere i virksomheter som driver med produksjon, vedlikehold og kontroll av alle typer anlegg, som for eksempel veganlegg, baneanlegg, dam-anlegg, kaianlegg, kraftverk m.m.

Mange bruker også teknisk fagskole som ei plattform for å bli fag-lærer og instruktør i videregående skole

1. Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/svennebrev innen relevante fagområder, f.eks asfaltfaget, banemontørfaget eller murerfaget.