KEM

KLIMA ENERGI OG MILJØ (KEM)

Kompetanse om inneklima, energieffektive varme-, kjøle- og ventilasjonsanlegg i byngninger vil i framtida bli ettertraktet. Velger du å studere KEM vil du ha gode arbeidsmuligheter ettersom dagens byggebransje har mangel på VVS kompetanse. Studiet er utviklet i samarbeid med bransjeorganisasjoner for at det skal være best mulig tilrettelagt for arbeidsmarkedet.

Studiet er lagt som nettbasert med samlinger og går over 4 år på deltid. Det legges opp til åtte tredager samlinger per år.

Planlagt oppstart er høsten 2019

Jobbmuligheter:
Prosjektering, beregning og tegning av VVS-anlegg, drift og vedlikehold av VVS-anlegg, teknisk salg og markedsføring og arbeidsledelse
og opplæring.

Stillinger som prosjektleder og arbeidsleder er også meget aktuelle.

Mekatronikk

Fordypning i mekatronikk er en flerfaglig ­utdanning som gir en bred kompetanse innenfor elektro-, maskin- og IT-fag. Produktutvikling og produksjonsteknikk er viktige temaer i studiet.

Utdanningen er utviklet for å møte industriens økende behov for personell som kan løse ­komplekse arbeids­oppgaver. Mekatronikk­utdanningen skal binde sammen kompetanse innen de ulike fagdisipliner samt gi en flerfaglig forståelse, og finne de beste løsningene ved for ­eksempel automatisering av ­produksjons­prosesser eller ved ­deltagelse i produktutviklingsprosesser. Studiet rekrutterer fra både elektro-, automasjons- og maskinfagene.

Du får mange jobbmuligheter etter endt studium - blant annet som selger,
innkjøper, planlegger eller konstruktør innen industri.

Fra høsten 2019 vil det med forbehold om styrets godkjenning bli igangsatt studium i mekatronikk nettbasert med samlinger ved Guri Kunna vgs. De to første årene av studiet gjennomføres v Guri Kunna vgs, 3. studieår gjennomføres i Stjørdal. Du finner søknadsskjema for dette tilbudet her.<link til søknadsskjema> Frist for å søke er 1. juni.

1. Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/svennebrev innen relevante fagområder, f.eks elektrikerfaget, finmekanikerfaget eller kjemiprosessfaget.

Maskinteknikk

Fordypning maskinteknikk gir basiskunnskaper i konstruksjon og utvikling av mekaniske produksjonsprosesser. De viktigste fagene er konstruksjonsteknikk, automasjon og tilvirkningsteknikk, teknisk dokumentasjon(DAK), automatisering og kvalitetsstyring.

Fordypningen maskinteknikk gir deg gode ­basiskunnskaper i en rekke viktige tekniske fag som vil sette deg i stand til å fungere som mellomleder i en bedrift. Du vil få kompetanse til å ta ansvar for konstruksjon og utvikling av produksjonsprosesser som ivaretar kravene til miljø og kvalitet ifølge nasjonale og ­internasjonale standarder. Gjennom ­prosjektarbeid utvikles teoretiske og praktiske ferdigheter fra idé og konstruksjon til ferdig produkt. Det er for tiden stor etterspørsel etter fagskoletekniker innen maskinfag, og derfor vil en slik utdanning gi gode jobbmuligheter.

Fagskoleingeniør med fordypning i maskinteknikk og relevant praksis, er kvalifisert for stillinger som konstruktører, arbeidsledere, driftsledere, vedlikeholdsledere og inspektører.

1. Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/svennebrev innen relevante fagområder, f.eks industrimekanikerfaget, heismontørfaget eller sveisefaget.

Maskinteknisk drift

Som fagskoleingeniør innen maskinteknisk drift har du kompetanse til å arbeide som ­mellomleder i virksomheter som bearbeider ­produkter ­mekanisk

Fagskoleingeniør med fordypning maskinteknisk drift og relevant praksis er kvalifisert for stillinger i privat og offentlig sektor som leder innen produksjonsplanlegging, produksjon, vedlikehold, kvalitetssikring og innkjøp av varer og tjenester.

Gjennom studiet vil du få kompetanse til å drive en bedrift på en ­økonomisk forsvarlig måte og ivareta kravene til miljø og kvalitet ifølge ­nasjonale og ­internasjonale standarder. Opplæringen skjer ved forelesninger, ­gruppearbeid, oppgaveløsninger individuelt og i grupper evt. med dataverktøy, prosjektarbeid, ­laboratoriearbeid og veiledning.

1. Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/svennebrev innen relevante fagområder, f.eks industrimekanikerfaget, heismontørfaget eller sveisefaget.

Berg

Bergteknikeren vil ha allsidige kunnskaper innenfor alle bransjer av norsk bergverksdrift, både industrimineraler, byggeråstoffer, naturstein, malmer og kull. Studenten vil også få solid kunnskap innenfor tunneldrift og andre tyngre anleggsprosjekter.

Bergteknikeren har kompetanse til å gå inn i stilling som formann/stiger i bergverks- og anleggsbedrifter.

Nye tekniske- og miljømessige krav krever at ansvarlig utførende får nødvendig oppdatert kompetanse. Også endring i lovverket stiller skjerpede krav for å få utføre slikt arbeid.

Utdanningen gir mulighet for generell studiekompetanse. Gjennom valgfag kan studenter som ønsker det bygge ut studiekompetansen slik at den oppfyller krav til opptak ved videre studier i geologi og bergteknikk ved NTNU.

1. Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/svennebrev innen relevante fagområder, f.eks fjell og bergverksfaget eller anleggsmaskinførerfaget.

1. Anlegg
  2. Bygg